11/10/16

Les Borges acull demà una jornada d'activitats contra el Dia de la Hispanitat

S'hi inclourà una xerrada i un documental sobre Mèxic, un vermut musical i dinar popular, organitzat per diverses entitats i establiments locals

Demà, 12 d'octubre, és el Dia de la Hispanitat, la jornada en què Espanya celebra el seu dia nacional i que commemora l'arribada de Cristòfor Colom a Amèrica. Per oposar-se a aquesta celebració espanyola, amb fortes connotacions militars, a les Borges, diverses entitats han organitzat una jornada reivindicativa.
 
L'acte, que tindrà lloc a la plaça de la Capella de les Borges, se centra en l'Amèrica del Sud i, en concret, en Mèxic. A les 11 hores, es farà una xerrada sobre la violència d'estat a Mèxic, a càrrec de l'associació Activistas Independientes Europa-México (AIEM); a les 12 hores hi haurà vermut acompanyat dels ritmes caribenys de Monsieur Pigni; a les 14 hores, dinar amb botifarrada i tast de cuina mexicana i a les 20 hores, passi del documental 'Mirar morir. El ejército en la noche de Iguala', a la sala Maria Lois de la biblioteca municipal.

El dinar està organitzat per l'Ateneu Popular Garriguenc i el vermut pel La Bodega i la cerveseria O'Brothers. Els beneficis que s'aconsegueixin amb aquestes activitats es destinaran a l'ONG Pro-activa Open Arms, que treballa en el salvament marítim de refugiats a la Mediterrània. Qui vulgui assistir al dinar s'hi pot inscriure a La Bodega de les Borges. Caldrà dur els plats i els coberts.

Fuente: Ràdio Les Borges  

-.-

No hay comentarios: