28/1/15

La mobilització internacional pels 43 estudiants d'Ayotzinapa desapareguts, també a Barcelona

A quatre mesos de la desaparició de 43 estudiants de l’escola Raúl Isidro Burgos d’Ayotzinapa, a l’Estat de Guerrero, Mèxic, dilluns va tenir lloc l’octava mobilització internacional per exigir justícia i la tornada amb vida dels estudiants 

Els iaioflautes van donar suport a la concentració. Guye Sancho

César Rojo
La Directa 28/01/2015

A més de les multitudinàries manifestacions a Mèxic, va haver-hi protestes en diverses ciutats d'arreu del món, com París, Berlín, Àustria, L’Haia, Milan, Nova York, Vancouver, Manchester, Oslo, Montevideo, entre altres. A Barcelona es va realitzar una concentració a Plaça Universitat a partir de les set de la tarda. Hi van participar diverses persones i col·lectius; entre ells, es va contar amb la presència d'estudiants catalans de la Universitat de Barcelona, que van expressar el seu suport i reclamar justícia pels seus homòlegs d'Ayotzinapa.

“Tots som Ayotzinapa”, “La solidaritat, la nostra millor arma” o “Contra la repressió, organització”, van ser algunes de las consignes que es van escoltar en la Plaça Universitat. Durant l’acte es van llegir alguns comunicats per exigir el retorn amb vida dels 43 estudiants, i per demanar el cessament de la repressió contra els familiars i el moviment nacional a Mèxic que se solidaritza amb la lluita d’Ayotzinapa. Així mateix, es va informar que en les properes setmanes una comissió de pares del estudiants anirà a Ginebra per denunciar “el crim d’Estat del govern mexicà”, en el marc de l’avaluació de Mèxic davant el Comitè contra la Desaparició Forçada de Nacions Unides.

Desenes de persones concentrades a la plaça Universitat / Guye Sancho

Cal assenyalar que, per als familiars, “l’únic responsable” de la desaparició del estudiants és “l'Estat mexicà”. No accepten la versió del govern que els culpables van ser només sicaris del crim organitzat, i d’allí la seva decisió d’anar a Ginebra a denunciar un crim d’Estat amb el suport de diversos centres de drets humans.Com ja ve sent habitual en aquestes protestes per Ayotzinapa, els participants van llegir en veu alta el nom dels 43 estudiants. “Perquè no els oblidem, i perquè nomenant-los els donem vida”, van expressar al públic present en la concentració. Després d'aquest acte simbòlic, un dels organitzadors va explicar que aquesta mobilització internacional és “molt important”, sobretot “per exercir pressió” al govern mexicà, presidit per Enrique Peña Nieto. “Perquè deixi de mentir i reprimir, i ens retorni amb vida als nostres companys estudiants”. Finalment, i “perquè la lluita també es fa amb música”, la cantant Rosa Sánchez va clausurar la concentració amb algunes cançons dedicades als 43 estudiants de Ayotzinapa.

-.-


-.-

Crónica en vídeos de las acciones solidarias con Ayotzinapa desde Barcelona, convocadas entre otros colectivos por:

L'Adhesiva Barcelona , Encuentro Por Mex-Barcelona y Movimiento Ciudadano de Mexicanos en Barcelona (MCMB)

8 de Octubre:; Concentración en Plaza Sant Jaume.
https://www.youtube.com/watch…

18 de Octubre: Graffiti por Ayotzinapa. Poble Nou, Barcelona
https://www.youtube.com/watch…

22 de Octubre: Plaça Catalunya. Poema Todos y Todas somos Ayotzinapa
https://www.youtube.com/watch…

1 de Noviembre: Siluetazo por Ayotzinapa. Plaça del MACBA, Barcelona
https://www.youtube.com/watch…

16 de Noviembre. Acción Artística x Ayotzinapa. Plaça del Born, Barcelona
http://vimeo.com/112633888

20 de Noviembre. Marcha x Ayotzinapa y México. De Ramblas a Plaça de la Catedral
https://www.youtube.com/watch…

22 de Diciembre: Acción frente al Consulado de México en Barcelona
http://vimeo.com/115296444

26 de Enero 2015: Concentración en Plaça Universitat, Barcelona
http://vimeo.com/117962728

Para más información visita la web:
www.adhesiva.org
 
-.-

No hay comentarios: